Ογκολογικό Συμβούλιο

Ογκολογικό Συμβούλιο

Ο σκοπός του ογκολογικού συμβουλίου (λέγεται και αλλιώς διεπιστημονική ομάδα) είναι να συγκεντρώσει μια ομάδα επαγγελματιών υγείας από διαφορετικούς τομείς προκειμένου να καθοριστεί το βέλτιστο θεραπευτικό πλάνο των ασθενών.

Τα ογκολογικά συμβούλια αποτελούνται από μόνιμα και μη μόνιμα μέλη. Οι ιατροί μόνιμα μέλη είναι ένας παθολόγος-ογκολόγος, ένας ακτινοθεραπευτής- ογκολόγος, ένας χειρουργός-ογκολόγος, ένας παθολογοανατόμος και ένας ακτινολόγος.

Ανάλογα με την εντόπιση του καρκίνου στην ομάδα μπορεί να συμμετέχουν ιατροί μη μόνιμα μέλη όπως για παράδειγμα γυναικολόγος, νευροχειρουργός, ωτορινολαρυγγολόγος, πυρηνικός ιατρός κ.α. Επίσης, συμμετέχει ο θεράπων ιατρός, ο οποίος εισάγει τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς προς συζήτηση.

Ακόμα, μπορούν να προσκληθούν από τα μόνιμα μέλη ή από τον θεράποντα ιατρό επαγγελματίες υγείας όπως ο νοσηλευτής, ο διαιτολόγος ή ο ψυχολόγος.

Η ιατρός συμμετέχει στα ογκολογικά συμβούλια του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθηση μετά τη θεραπεία

Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων θεραπειών σας προγραμματίζεται το εξατομικευμένο πλάνο της παρακολούθησης σας με εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο στόχος είναι όχι μόνο ο έλεγχος για υποτροπή της νόσου αλλά και η αναγνώριση και αντιμετώπιση των απώτερων παρενεργειών των θεραπειών, καθώς επίσης και η ολιστική προσέγγιση της υγείας και ευεξίας σας.

Scroll to Top