Ογκολογική Συμβουλευτική

Ογκολογική Συμβουλευτική

O παθολόγος-ογκολόγος είναι ο ιατρός που εξειδικεύεται στη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιος άλλος ιατρός θα σας παραπέμψει σε παθολόγο-ογκολόγο.

Η ιατρός θα σας ρωτήσει για τα συμπτώματά σας, πώς και πότε ξεκίνησαν, τις εξετάσεις που έχετε κάνει και ποια φάρμακα λαμβάνετε. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα φάρμακα κατά την πρώτη σας επίσκεψη και αντίγραφα των αποτελεσμάτων όλων των εξετάσεων που έχετε κάνει, εργαστηριακών και απεικονιστικών. Προτείνετε, να συνοδεύεστε από κάποιο μέλος της οικογένειας ή από οποιοδήποτε αγαπημένο σας πρόσωπο. Αφού ελέγξει τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας, η ιατρός μπορεί να συστήσει περαιτέρω εξετάσεις, εάν είναι απαραίτητο. Η ιατρός θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να θέσετε όλες τις ερωτήσεις σας και να εκφράσετε τις ανησυχίες σας. Γι ‘αυτό είναι χρήσιμο να έχετε γράψει όλες τις ερωτήσεις σας πριν από το πρώτο ραντεβού. Αφού έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και έχουν ελεγχθεί από την ιατρό, θα σας ενημερώσει σχετικά με την πρόγνωση, το στάδιο και τον τύπο του καρκίνου που έχετε και το καλύτερο σχέδιο θεραπείας για εσάς. Θα πρέπει να προετοιμαστείτε ψυχικά για την πρώτη σας επίσκεψη, καθώς η ψυχική σας ανταπόκριση σε αυτήν τη διάγνωση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής σας.

Συμπερασματικά, ο παθολόγος-ογκολόγος είναι ο υπεύθυνος ιατρός για τον καθορισμό της θεραπείας σας ακόμη και εάν αυτή περιλαμβάνει τη συμμετοχή και άλλων ειδικοτήτων. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας είναι ο υπεύθυνος ιατρός για την παρακολούθησή σας.

Scroll to Top