Μαρία Πατρινού, Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Η Μαρία Πατρινού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, γεννηθείσα στην Αθήνα το 1989. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) του τμήματος Μοριακής Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η εμπειρία της στο κομμάτι της κλινικής διατροφής ξεκίνησε με την πρακτική της άσκηση στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ως ασκούμενη αρχικά και κατόπιν ως εξωτερική συνεργάτης στο Συμβουλευτικό Γραφείο Διατροφής στον χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου.

Απο τον Νοέμβριο του 2013 αποτελεί μέλος της ομάδας BioOncology Care ως Κλινική Διαιτολόγος στο Ογκολογικό Τμήμα της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα κλινικών περιπτώσεων όπως αιμοκαθαιρόμενοι νεφροπαθείς, περιπτώσεις με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νευρολογικά νοσήματα όπως η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, χειρουργικά περιστατικά κ.α καθώς και αναλαμβάνει περιστατικά με στόχο την απώλεια βάρους, τηρώντας τα πρότυπα της Μεσογειακής Διατροφής και ακολουθώντας τόσο τα επιστημονικά δεδομένα όσο και ρεαλιστικούς στόχους.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων, ποικίλης θεματολογίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Scroll to Top