Κλινικές Δοκιμές

Μπορεί να ερωτηθείτε εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια κλινική δοκιμή.

Πρόκειται για μια ερευνητική μελέτη που διεξάγεται με ασθενείς προκειμένου να:

  • Δοκιμαστούν καινούργιες θεραπείες
  • Εξεταστούν καινούργιοι συνδυασμοί παλαιότερων φαρμάκων και διαφορετικοί τρόποι χορήγησης τους, έτσι ώστε να γίνουν αποτελεσματικότερα ή να μειωθούν οι παρενέργειες τους.
  • Συγκριθεί η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.
  • Ανακαλυφθεί ο τρόπος δράσης των αντινεοπλασματικών θεραπειών.

Οι κλινικές δοκιμές συμβάλλουν στη βελτίωση της γνώσης σχετικά με τον καρκίνο και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών, επομένως προκύπτουν πολλά οφέλη από τη συμμετοχή σας σε αυτές. Θα παρακολουθείστε προσεκτικά κατά τη διάρκεια και μετά τη μελέτη και η νέα θεραπεία μπορεί να προσφέρει περισσότερα οφέλη σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες θεραπείες. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να θυμάστε ότι ορισμένες νέες θεραπείες δεν αποδεικνύονται το ίδιο αποτελεσματικές όσο οι υπάρχουσες θεραπείες ή διαπιστώνεται ότι έχουν περισσότερες παρενέργειες σε σύγκρισή με το όφελος που προσφέρουν.

Οι κλινικές δοκιμές συμβάλλουν στη βελτίωση της γνώσης σχετικά με τις ασθένειες και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών – μπορεί να υπάρχουν πολλά οφέλη από τη συμμετοχή σε αυτές

Έχετε το δικαίωμα να αποδεχτείτε ή να αρνηθείτε τη συμμετοχή σε μια κλινική δοκιμή χωρίς συνέπειες για την ποιότητα της μετέπειτα θεραπείας σας.

Η Δρ. Σοφία Λέββα συμμετέχει ως ερευνήτρια σε αρκετές διεθνείς κλινικές μελέτες σε διάφορους τύπους καρκίνου.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας ρωτήσετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κλινικές μελέτες που διεξάγονται στο κέντρο μας.

Scroll to Top