Σοφία Λέββα, Παθολόγος, Ογκολόγος M.D., M.Sc., Ph.D. ​

Σοφία Λέββα

Παθολόγος, Ογκολόγος
M.D., M.Sc., Ph.D. ​
Διδάκτωρ Α.Π.Θ.
Μετεκπαιδευθείσα σε Λονδίνο (UCLH) και
Βρυξέλλες (Institut Jules Bordet)

Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Παθολογικής Ογκολογίας τον 07/2019 από την Πανεπιστημιακή Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Τον Οκτώβριο του 2023 έλαβε πιστοποίηση μετά από εξετάσεις από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (European Society of Gynaecological Oncology).

Τον 09/2019 έλαβε πιστοποίηση μετά από εξετάσεις από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων (European School of Medical Oncology).

Το 2017 κηρύχθηκε διδάκτορας του Ιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ., λαμβάνοντας το διδακτορικό της τίτλο στον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού και πιο συγκεκριμένα την εκτίμηση των παραμέτρων του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (EGFR), έχοντας λάβει υποτροφία από την Ένωση Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Το 2018-2019 μετεκπαιδεύτηκε στις κλινικές μελέτες πρώιμης φάσης και στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων στην ογκολογία στο University College London Hospitals στο Λονδίνο.

Το 2015 με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας (ESMO) εκπαιδεύθηκε στο Ογκολογικό τμήμα του Ινστιτούτου Jules Bordet στις Βρυξέλλες.

Εκεί παρακολούθησε το τμήμα της βραχείας νοσηλείας (χημειοθεραπείας) και τα εξωτερικά ιατρεία, συμπεριλαμβανομένου του ιατρείου γενετικής συμβουλευτικής.

Το 2011 – 2012 εργάστηκε στο Εργαστήριο Μοριακής Ογκολογίας του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (ΕΛΙΕΚ) στην διαχείριση ιατρικών δεδομένων και την καταγραφή δεδομένων ιατρικών ερευνητικών πρωτοκόλλων.

Το 2014 έλαβε τον Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία» με κατεύθυνση τη “Βασική Έρευνα”.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 2008. Το 2010 ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας και στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Συμμετείχε σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Έχει δώσει επιστημονικές ομιλίες σε θέματα ογκολογίας ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια.

Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές (h index: 6) και παρουσιάσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή και μετάφραση επιστημονικών συγγραμμάτων.

Είναι μέλος της Ομάδας Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ) από το 2011 και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΟΝΕΟ 2019-2021 ως Υπεύθυνη των Επιστημονικών Θεμάτων.

Επίσης είναι μέλος της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Εταιρείας Έρευνας του Καρκίνου, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας (ESMO), της εταιρείας “Γυναίκες στην Ογκολογία” (W4O Hellas), του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου της Μεγάλης Βρετανίας (General Medical Council).

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια ως μέλος της οργανωτικής ή/και επιστημονικής επιτροπής.

Scroll to Top